El Pla del Penedès es converteix en un municipi actiu en planificació turística

Divendres es va presentar el primer pla d’acció turístic del poble amb l’objectiu de sumar-se a la promoció de la destinació Enoturisme Penedès

Divendres passat, es va presentar al Centre d’Acollida Turística (CAT), el primer Programa Turístic del Pla del Penedès, amb accions concretes per a la promoció turística d’aquesta població durant el 2017. Des de l’Ajuntament del Pla del Penedès es té la voluntat de convertir-se en un municipi actiu cara a la captació de turisme per a la destinació Enoturisme Penedès. Així, totes les activitats programades des del Pla volen sumar-se a les que ja fan altres poblacions turístiques de la demarcació i el Consorci de Promoció Turística del Penedès.

DSC_0384 (1)

Santi Soler, alcalde del Pla del Penedès, explica que “l’estratègia passa per organitzar setmanalment activitats enoturístiques i promocionar-les mitjançant el portal web i la pàgina a Facebook, que s’han creat específicament per aquest objectiu, i en altres canals de comunicació i promoció.

La presentació del Programa Turístic 2017 s’ha fet coincidint amb les Festes de Sant Sebastià (festa local) del passat cap de setmana. Precisament amb motiu d’aquesta celebració, el consistori va programar un seguit d’actes emmarcats ja en aquesta nova línia de treball i de promoció econòmica i turística del municipi amb activitats com una visita guiada a l’església i el campanar del poble o un tast de la restauració local, entre d’altres.

Recordem que el proper febrer farà un any que es va posar en marxa el Centre d’Acollida Turística (CAT). Aquest equipament, que serveix per impulsar totes les accions previstes en el programa, es troba al costat del Centre Cívic, situat a l’entrada del poble, i consta d’una oficina de turisme i una sala polivalent on fer-hi presentacions, tallers, degustacions de vins del Penedès i Cava, tast de productes de la terra i altres activitats turístiques i de promoció econòmica. A més, el CAT és el punt de sortida de cinc noves rutes turístiques, pensades per a diverses modalitats (running, senderisme, nòrdic walking, BTT…) i amb l’objectiu de conèixer els trets més importants del municipi i el seu entorn, és per això que les instal·lacions estan dotades de totes les facilitats per als usuaris com aparcament de vehicles i BTT, vestuaris, guarda-roba, servei de lloguer de BTT, espai de neteja d’equipament esportiu i per a recepcionar a cavalls en ruta excursionista. El Centre d’Acollida Turística obre tots els dimarts, dimecres i dijous de les 16.30 a les 19.30 h i els dissabtes, diumenges i festius de les 9.00 a les 14.00 h.